Станислава Запрянова-Кинг

Стаси е психолог, коуч и mindfulness учител. Като майка на две момичета – на 11 и 17 години, Стаси има и богат опит с родителството от ‘‘тази страна на улицата‘‘: как да е сигурна, че децата се хранят здравословно, че спят достатъчно, че мозъкът им не се "пържи" от мобилините телефони, или че не чатят с дегизирал се педофил из интернет...Как да са спокойни, уверени и спонатнни, как да са оптимисти, как да се справят с неуспеха и как да имат амбиция, но не на ‘‘всяка цена‘‘. Като майка,  съвсем открoвено, Стаси не се справя с всички тези предизвикателства отлично. Но смисълът от родителството ни не е да сме отличници. Той е да бъдем пример за децата си и доколкото можем, да им дадем щастливо детство.

Стаси е работила като учител и училищен психолог в софийско училище, където екипът от учители развиват нови за България идеи за свободата в образованието – с Хенри Плъкроуз, британски образователен ‘гуру‘‘ като вдъхновител и техен лидер. Още през 90-те години те прилагат т.н. Учене по Отворен План – система, в която централни в училище са потребностите на детето, а не на учителя, организацията или системата.

В практиката си като коуч Стаси работи и с деца от семейства на експати – хора, изпратени от компаниите си да работят извън родната си страна, които заминават със семействата си и живеят с години в нова обстановка. Рязката смяна на начина на живот на цялото семейство би могла да е пагубна както за динамиката на семейството, така и за здравето на отделните му членове. Не рядко подобна промяна води до голямо напрежение и стрес и в крайна сметка до разделяне на семейството – в  географски или дори юридически смисъл. С активната си роля на съветник и коуч, Стаси помага на семействата да осъзнаят процеса и ги мотивира да работят заедно за да намалят отрицателните аспекти от сменения начин на живот.

В ролята си на коуч на (семейни) двойки, Стаси работи за завръщане на положителните емоции и страстта в двойката, която събира енергията да се справи с конфликта и да мине на ново ниво на развитие.

Стаси има и дълга практика като организационен консултант на глобални компании като Johnson&Johnson, Procter and Gamble, Coca Cola, Европейската Комисия и Парламент, тя подкрепя отделни хора, екипи и цели отдели на компаниите да развиват заложения им потенциал и да постигат успех в бизнеса и личностното си развитие.